Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Біль у суглобах: діагностуємо ревматоїдний артрит

23.05.2024

Біль у суглобах та обмежена рухливість можуть бути сигналами про можливі проблеми зі здоров'ям кісток та суглобів. Однією з таких серйозних хвороб є ревматоїдний артрит.

чоловік тримається за коліно

Які аналізи можуть допомогти виявити це захворювання та інші проблеми зі здоров'ям кісток та суглобів? 
Ось кілька ключових аналізів:

  1. Клінічний аналіз крові (ЗАК) - для виявлення запалення та оцінки загального стану організму та оцінки рівня ШОЕ ( швидкості осідання еритроцитів).
  2. Аналіз крові на наявність ревматоїдного фактору (RF) - допомагає встановити діагноз ревматоїдного артриту, є важливим критерієм, враховується рівень цього показника.
  3. Аналіз крові на наявність антитіл до циклічного цитрулінового пептиду (anti-CCP) - специфічний тест для діагностики ревматоїдного артриту.
  4. СРБ - білок гострої фази запалення, також використовується в шкалі EULAR  при встановленні діагнозу.
     

Не забувайте, що лабораторні тести є допоміжним в діагностиці цього захворювання, діагноз встановлює лікар, аналізуючи усі дані діагностики та обстеження пацієнта.


У CSD LAB ми пропонуємо ці та інші аналізи, які допоможуть вчасно виявити проблеми зі здоров'ям кісток та суглобів. Звертайтеся до нас для професійної консультації та діагностики!
 

Останні новини
CSD LAB Кам'янське
12 жовтня 2024
Новий офіс медичної лабораторії CSD LAB у Кам'янському!
Медична лабораторія CSD LAB рада повідомити про відкриття нового інклюзивного відділення у місті Кам'янське за адресою: пр-т Василя Стуса, 18.
аналізи у Вінниці
4 жовтня 2024
Ще одна точка на карті CSD LAB
Чернівці медична лабораторія
17 вересня 2024
Відкриття нового лабораторного офісу в Чернівцях!