Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Долаємо рак разом! CSD LAB надає безоплатні персоналізовані онкологічні дослідження

16.10.2023
Долаємо рак разом! CSD LAB надає безоплатні персоналізовані онкологічні дослідження

Складність лікування онкології полягає в тому, що кожна пухлина унікальна і містить індивідуальну комбінацію генетичних порушень. Саме вони визначають її агресивність та відповідь на терапію.

Медична лабораторія CSD LAB намагається зробити все можливе для того, щоб персоналізована онкологія стала реальністю в Україні. І перший крок в цьому напрямку зроблено - пацієнти з раком грудної залози та раком яєчників можуть замовити безоплатне тестування генів BRCA1/2.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнтам з раком грудної залози?

Для пацієнтів з діагностованим раком грудної залози тестування на наявність мутацій в генах BRCA1 та  BRCA2 рекомендовано проводити ще на етапі встановлення діагнозу, адже саме інформація про наявність мутацій в генах BRCA1 та  BRCA2 допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії, обрати відповідну схему хіміотерапії, а також персоніфіковано підійти до питання вибору обсягу хірургічного лікування, що також безпосередньо може залежати від BRCA-статусу пухлини.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнткам з раком яєчників?

Відповідно до міжнародних рекомендацій – Американської Національної Онкологічної Мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN) та Міжнародної Федерації Акушерів та Гінекологів (The International Federation of Gynecology and Obstetrics – FIGO), мутації генів BRCA1 та BRCA2 є найважливішим біомаркером, який використовують для планування лікування пацієнток з раком яєчників, адже нформація про наявність мутацій в цих генах допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії, а також обрати відповідну схему хіміотерапії.

Як отримати безоплатне дослідження?

На жаль, висока вартість NGS-досліджень обмежує доступ до цих послуг.  Проте, за підтримки партнерів, CSD LAB впроваджує проєкт з безоплатного тестування генів  BRCA1/2 для пацієнтів з раком грудної залози та раком яєчників.

Переходьте за посиланнями та дізнавайтесь, як отримати безоплатне тестування генів BRCA1/2:

Останні новини
здоров'я печінки та нирок
21 травня 2024
Здоров'я вашої печінки та нирок на перевірці
Які аналізи допоможуть оцінити стан цих важливих органів??
харчування перед аналізами
18 травня 2024
Що їсти перед здачею аналізів?
Сьогодні ми розбиваємо міфи та розкриваємо правду про харчування перед здачею аналізів крові!
аналізи для вегетаріанців
17 травня 2024
Аналізи для вегетаріанців
Вегетаріанство - це система рослинного харчування, що має багато різновидів.