Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Сезон пилкування рослин: що варто знати?

16.05.2024

Зараз у розпалі період пилкування листяних дерев, тому «застуда яка випадково затягнулася навесні» може виявитись зовсім не застудою, а… алергією. Ще з більшою ймовірністю симптоми мають алергічне походження якщо виникають декілька років поспіль в один і той самий період.

Алергічний сезон

Листяні дерева пилкують в березні та квітні. Лугові трави - з другої половини травня до середини липня. 
А завершують «пилкову естафету» бур‘яни - вони пилкують з другої половини липня аж до кінця вересня (шкода що не існує іконки амброзії, бо зіркою бур’янів була б саме вона).

Які аналізи допоможуть вказати на алергічну природу реакції?

  1. Визначення рівня загального імуноглобуліну E (IgE). Частіше за все його підвищений рівень свідчить про наявність антитіл до алергенів. Та іноді людина може мати алергію і при його нормальному рівні й навпаки, не мати алергії при підвищенні показника.
  2. Тому в комплексі із загальним IgE призначають рівні специфічних IgE (IgE до екстрактів або молекул алергенів), їх обирає лікар при підозрі на конкретний алерген.
  3. Коли існує підозра на велику кількість алергенів можуть бути призначені мультикомпонентні тести. Наприклад, ALEX2: мультикомпонентний тест допоможе визначити наявність реакції на 295 алергенів (містить основні розповсюджені алергени у вигляді екстрактів та молекул).
     

Не зволікайте! При наявних симптомах обов’язково зверніться на огляд лікаря-алерголога для отримання рекомендацій щодо обстеження та лікування.
Ми ж чекатимемо Вас у CSD LAB, щоб допомогти лабораторно визначити або підтвердити причинний алерген. Адже здоров’я - наш пріоритет!
 

Останні новини
медична лабораторія в Мирогорді
5 серпня 2024
Чудова новина для мешканців Миргорода
CSD LAB стає ще ближче. Відкриття нового лабораторного офісу за адресою: вул. Гоголя, 115 дозволить вам швидко та зручно пройти необхідні аналізи.
здати медичні аналізи в м. Вінниця
2 серпня 2024
Святкуємо відкриття CSD LAB у Вінниці
Експертна лабораторна діагностика стала доступнішою для жителів Вінниці. 
здати аналізи в м. Миргород
31 липня 2024
Чудова новина для мешканців Миргорода
CSD LAB стає ще ближче. Відкриття нового лабораторного офісу за адресою: вул. Гоголя, 115 дозволить вам швидко та зручно пройти необхідні аналізи.