Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Всесвітній день обізнаності про лімфому

20.09.2023
Всесвітній день обізнаності про лімфому

15 вересня - Всесвітній день обізнаності про лімфому

Цей День було запроваджено у 2004 році за ініціативою міжнародної організації LC (Lymphoma Coalition), що об’єднує пацієнтів з 41 країни світу для того аби підвищити обізнаність населення щодо цієї групи захворювань та допомогти людям, які страждають від лімфом. 

Головна мета Всесвітнього дня обізнаності про лімфому – привернути увагу громадськості до проблем людей, які зіткнулися з таким діагнозом, а також інформування  громадськості про основні симптоми захворювання,  необхідність проведення профілактичних оглядів та своєчасних звернень до лікарів, якщо симптоми з’явилися. 
За даними Національного інституту онкології (National Institutes of Health, NIH, USA), в США щороку діагностується близько 80 тис. нових випадків лімфом. У країнах Західної Європи захворюваність на лімфоми складає близько 12-15 випадків на 100 тис. населення на рік. В Україні щороку діагноз лімфома та лімфолейкоз чують  щонайменше 3,5 ти людей. 

Лімфоми — один з небагатьох видів онкології, який має високі показники успішного лікування. Шанси хворих на одужання повністю залежать від точної, своєчасної діагностики та правильного лікування.  
В Медичній лабораторії CSD LAB для встановлення точного діагнозу та вибору ефективної терапії лікарем онкогематологом доступний широкий спектр імуноцитологічних, патоморфологічних  та молекулярно-генетичних досліджень для онкогематологічних захворювань. 

Зокрема, MyAction Lymphoma (комплексна NGS-панель для лімфом)
 - інноваційний молекулярно-генетичний тест, який визначає різноманітні варіанти мутацій та транслокацій, що мають важливе діагностичне значення та допомагають встановити молекулярний підтип лімфоми в складних діагностичних випадках та вибрати найоптимальнішу тактику терапії для пацієнта.

Для вибору оптимального молекулярно-генетичного тесту замовляйте безоплатну консультацію медичного генетика. 

CSD LAB - експертна лабораторія персоналізованої медицини.

Останні новини
здоров'я печінки та нирок
21 травня 2024
Здоров'я вашої печінки та нирок на перевірці
Які аналізи допоможуть оцінити стан цих важливих органів??
харчування перед аналізами
18 травня 2024
Що їсти перед здачею аналізів?
Сьогодні ми розбиваємо міфи та розкриваємо правду про харчування перед здачею аналізів крові!
аналізи для вегетаріанців
17 травня 2024
Аналізи для вегетаріанців
Вегетаріанство - це система рослинного харчування, що має багато різновидів.