Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Запобігання та безпека: розповідаємо про спадкові мутації

19.03.2024

Спадкові мутації BRCA1 (7 мутацій) та BRCA2 (1 мутація) можуть мати серйозний вплив на наше здоров'я, підвищуючи ризик розвитку раку молочної залози, яєчників та підшлункової залози.

BRCA1 BRCA2 мутації

Ці мутації є найбільш дослідженими та досить розповсюдженими, і виявлення їх може бути важливим кроком у запобіганні цим видам раку.

Дане дослідження дозволяє виявити найбільш часті мутації в генах BRCA1/2, що підвищують ризик розвитку раку молочної залози (РМЗ) та яєчників (РЯ) відповідно до 80% та 45%, а також інших видів раку (рак підшлункової , передміхурової залози та інші).
Дослідження методом ПЛР виявляє менше 30% всіх спадкових мутацій BRCA1/2, тому при отриманні негативного результату рекомендується проведення дослідження гену BRCA1/2 методом секвенування нового покоління (NGS), який дозволяє проаналізувати послідовність гену та виявити будь які мутації гену BRCA1/2, навіть дуже рідкісні.

Дослідження призначається для діагностики раку молочної залози та яєчників у пацієнтів з підвищеним ризиком, а також для виявлення носіїв спадкових мутацій BRCA1/2. Це можна зробити в лабораторії CSD LAB.

Важливо знати: Результати дослідження можуть вказати на підвищений ризик розвитку раку, що дозволяє вжити запобіжні заходи та провести регулярні обстеження!

Пам'ятайте, раннє виявлення спадкових мутацій BRCA1/2 відіграє ключову роль у запобіганні та ефективному лікуванні ракових захворювань.
 

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.